ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ КІНЕТИКИ СУШІННЯ ГІРКОГО ПЕРЦЮ В КАМЕРНІЙ КОНВЕКТИВНІЙ СУШАРЦІ
Ключові слова:
сушарки, конвективне сушіння, крива сушіння, кінетика сушіння, теплоносійАнотація
Експериментально досліджено кінетику процесу конвективного сушіння плодів гіркого перцю як за стаціонарного режиму, так і за режиму зі спадаючою швидкістю сушіння. Побудовано криві сушіння, кінетичні залежності швидкості та інтенсивності сушіння. Крива швидкості сушіння, отримана методом графічного диференціювання, чітко розділена на три зони: зону нагріву і зони сушіння з постійною і спадаючою швидкістю. Для збереження високої якості готового продукта зону сушіння з постійною швидкістю можна збільшити підбором тепловологісного режиму, зокрема зміною коефіцієнта рециркуляції теплоносія.
Посилання
2. Співак О. Ю. Установка для дослідження кінетики сушіння сировини / О. Ю. Співак, В. І. Музичук, К. О. Іщенко // Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві. – 2012. – №2. – С. 88–90.
3. Співак О. Ю. Дослідження кінетики процесів сушіння сільськогосподарської сировини в побутових сушарках / О. Ю. Співак, М. О. Кучинський // Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві. – 2012. – №1. – С. 85–89.
4. Дорохин Р. В. Научное обеспечение процесса комбинированной СВЧ - конвективной сушки специй при импульсном энергоподводе :автореф. дис. … на соискание ученой степени кандидата технических наук :спец. 05.18.12 "Процессы и аппараты пищевых производств" / Р. В. Дорохин. – Воронеж, 2014. – 20 с.
##submission.downloads##
-
PDF
Завантажень: 3
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Alexander Spivak, Dmytro Denesyak, Xenia Ishchenko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.