ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ КІНЕТИКИ СУШІННЯ ГІРКОГО ПЕРЦЮ В КАМЕРНІЙ КОНВЕКТИВНІЙ СУШАРЦІ

Автор(и)

  • О. Ю. Співак Вінницький національний технічний університет
  • Д. І. Денесяк Вінницький національний технічний університет
  • К. О. Іщенко Вінницький національний технічний університет

Ключові слова:

сушарки, конвективне сушіння, крива сушіння, кінетика сушіння, теплоносій

Анотація

Експериментально досліджено кінетику процесу конвективного сушіння плодів гіркого перцю як за стаціонарного режиму, так і за режиму зі спадаючою швидкістю сушіння. Побудовано криві сушіння, кінетичні залежності швидкості та інтенсивності сушіння. Крива швидкості сушіння, отримана методом графічного диференціювання, чітко розділена на три зони: зону нагріву і зони сушіння з постійною і спадаючою швидкістю. Для збереження високої якості готового продукта зону сушіння з постійною швидкістю можна збільшити підбором тепловологісного режиму, зокрема зміною коефіцієнта рециркуляції теплоносія.

Біографії авторів

О. Ю. Співак, Вінницький національний технічний університет

к.т.н., доцент кафедри теплоенергетики 

Д. І. Денесяк, Вінницький національний технічний університет

студент

К. О. Іщенко, Вінницький національний технічний університет

студентка

Посилання

1. Галашева, А. М. Биохимическая оценка плодов сортов яблони на слаборослых вставочных подвоях / А. М. Галашева, Н. Г. Красова, М. А. Макаркина // Селекция и сорторазведение садовых культур: сб. ст. – Орел: ВНИИСПК, 2007. С. 47-55.
2. Співак О. Ю. Установка для дослідження кінетики сушіння сировини / О. Ю. Співак, В. І. Музичук, К. О. Іщенко // Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві. – 2012. – №2. – С. 88–90.
3. Співак О. Ю. Дослідження кінетики процесів сушіння сільськогосподарської сировини в побутових сушарках / О. Ю. Співак, М. О. Кучинський // Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві. – 2012. – №1. – С. 85–89.
4. Дорохин Р. В. Научное обеспечение процесса комбинированной СВЧ - конвективной сушки специй при импульсном энергоподводе :автореф. дис. … на соискание ученой степени кандидата технических наук :спец. 05.18.12  "Процессы и аппараты пищевых производств" / Р. В. Дорохин. – Воронеж, 2014. – 20 с.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 4

Опубліковано

2016-02-29

Як цитувати

[1]
О. Ю. Співак, Д. І. Денесяк, і К. О. Іщенко, «ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ КІНЕТИКИ СУШІННЯ ГІРКОГО ПЕРЦЮ В КАМЕРНІЙ КОНВЕКТИВНІЙ СУШАРЦІ», СучТехнБудів, вип. 19, вип. 2, с. 70–73, Лют 2016.

Номер

Розділ

МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ БУДІВЕЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають