КІНЕТИКА СУШІННЯ КІСТОЧКОВИХ ПЛОДІВ В КОНВЕКТИВНИХ СУШАРКАХ

Автор(и)

  • О. Ю. Співак Вінницький національний технічний університет
  • В. К. Павлюк Вінницький національний технічний університет

Анотація

Досліджувалась кінетика сушіння кісточкових плодів в камерних конвективних сушарках. Як сировину, використали вишні сорту Любська з початковою вологістю W0 = 90 %; сливи сорту Угорка італійська з початковою вологістю W0 = 82 %; черешні пізніх сортів (W0 = 86 %); дику аличу (W0 = 85 %). Результати сушіння порівнювали з літературними даними сушіння абрикос в промисловій сушарці ПКС-45. Встановлено залежності швидкості сушіння кісточкової плодової сировини та зміна абсолютної вологості сировини в процесі сушіння. На підставі експериментальних даних отримано часові залежності відносної швидкості сушіння кісточкової плодової сировини в камерних сушарках та апроксимаційну залежність зміни абсолютної вологості кісточкової сировини в процесі сушіння.

Біографії авторів

О. Ю. Співак, Вінницький національний технічний університет

к.т.н., ст. викладач кафедри теплоенергетики

В. К. Павлюк, Вінницький національний технічний університет

студент

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 10

Як цитувати

[1]
О. Ю. Співак і В. К. Павлюк, «КІНЕТИКА СУШІННЯ КІСТОЧКОВИХ ПЛОДІВ В КОНВЕКТИВНИХ СУШАРКАХ», СучТехнБудів, вип. 14, вип. 1, с. 57–59, Лис 2013.

Номер

Розділ

МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ БУДІВЕЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають