ІНТЕГРАЦІЯ БЛОКЧЕЙН ТА МЕТАВСЕСВІТУ В СУЧАСНИЙ WEB2 ІНТЕРНЕТ ПРОСТІР ТА ПІДГОТОВКА ОНОВЛЕННЯ ДО WEB3 ВЕРСІЇ

Автор(и)

  • Віталій Подорожнюк Національний авіаційний університет https://orcid.org/0009-0007-3710-3678
  • Олена Георгіївна Лялюк Вінницький національний технічний університет https://orcid.org/0000-0001-6446-9244

DOI:

https://doi.org/10.31649/2311-1429-2024-1-103-107

Ключові слова:

Соціальні мережі, маркетинг, трафік, веб-ресурси, аудиторія, web3, web2, блокчейн, криптовалюта, спільнота, залученість, централізація, децентралізація

Анотація

У даній роботі розглянуто реалії роботи соціальних мереж навколо платформ медіа гігантів на світовій арені та потенційний перехід до нового етапу - web3 маркетингу, завдяки розвитку та модернізації блокчейн технологій. Рекламні платформи вже змінюють маркетингові стратегії та взаємодію з клієнтами завдяки таргетованому та чуттєвому маркетингу, а також обговорюються можливості та виклики, що стоять перед індустрією при впровадженні централізованих та децентралізованих технологій в екосистемі блокчейн.

Для початку було розглянуто сучасні підходи для просування брендів за допомогою онлайн-маркетингу, для прикладу розглянувши таргетовану рекламу на веб-ресурсах. Наступний етап аналізу комплексу маркетингу припадає на контент-стратегії залучення цільової аудиторії за допомогою розрахунку ключових метрик. Завдяки цьому можна отримати розуміння способів прямого впливу на ключові метрики для кращого розуміння бажань свого цільового клієнта. Третім етапом було розкрито історію розвитку інтернету від версії web1 до web3 на прикладах, які впливали на розвиток сучасних фінансів та маркетинг стратегій для просування бренду. Фінальним етапом в роботі стало розкриття поняття децентралізованих та централізованих фінансових систем на основі технології блокчейн. Завдяки цьому можна побачити вплив даних систем у світовій економіці, а також розкрити їх позитивні та негативні сторони, що взаємо заміняють одна одну дивлячись від постановки задачі, яку ставить користувач, використовуючи технологію блокчейн, як обмін фінансовими активами.

В підсумку пояснено принцип влаштування метавсесвіту, як одного з найбільш перспективних каналів трафіку для світової економіки.

Біографії авторів

Віталій Подорожнюк , Національний авіаційний університет

магістр

Олена Георгіївна Лялюк , Вінницький національний технічний університет

к. т. н., доцент

Посилання

Kindra Kholl. Storitelinh, yakyy ne zalyshaye bayduzhym. 2020.

Kotler, F., Kartayya, H., Setiavan, I. Marketynh 4.0: Vid tradytsiynoho do tsyfrovoho. 2019

Kotler, F., Kartayya, H., Setiavan, I. Marketynh 5.0: Tekhnolohiyi dlya lyudstva. 2021

Don Tapskott. Revolyutsiya blokcheynu. 2019

Ken Huang. Winston Ma. Blockchain and Web3: Building the Cryptocurrency, Privacy, and Security Foundations of the Metaverse. 2022.

Nathaniel Popper. Digital Gold. The Untold Story of Bitcoin. 2016.

Ben Armstrong. Catching Up to Crypto: Your Guide to Bitcoin and the New Digital Economy.2023.

Qin, F; Wu, Y ; Tao, F ; Liu, L; Shi, LL; Miller, AJ Anthony, J. Multi-input address incremental clustering for the Bitcoin blockchain based on Petri net model analysis. Digital communication and nerworks. Volume 8. Issue 5.2022. Page 680-686.

Kaushal, K; Bagga, A; Sobti, R. Evolution of Bitcoin and Security Risk in Bitcoin Wallets. International conference on computer, communications and electronics (comptelix).2017 , pp.172-177

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 0

Опубліковано

2024-08-06

Як цитувати

[1]
В. . Подорожнюк і О. Г. . Лялюк, «ІНТЕГРАЦІЯ БЛОКЧЕЙН ТА МЕТАВСЕСВІТУ В СУЧАСНИЙ WEB2 ІНТЕРНЕТ ПРОСТІР ТА ПІДГОТОВКА ОНОВЛЕННЯ ДО WEB3 ВЕРСІЇ», СучТехнБудів, вип. 36, вип. 1, с. 103–107, Сер 2024.

Номер

Розділ

МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ БУДІВЕЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають