ПРОЕКТУВАННЯ СКЛАДІВ СУХИХ БУДІВЕЛЬНИХ СУМІШЕЙ З МІНЕРАЛЬНИМИ ДОБАВКАМИ - Очеретний, В. П.; Смоляк, В. В.; Ковальський, В. П.; Бондар, А. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2010)
Проаналізовані методи підбору складу сухих будівельних сумішей (СБС). Розробленийоптимальний склад СБС зі сталим вмістом цементу з використанням карбонатного заповнювачаі мінерального мікронаповнювача. Досліджено фізико-механічні властивості будівельної суміші,приготованої на основі запроектованого складу СБС, вплив на них різного кількісного тагранулометричного складу компонентів.