ІНТЕГРАЦІЯ БЛОКЧЕЙН ТА МЕТАВСЕСВІТУ В СУЧАСНИЙ WEB2 ІНТЕРНЕТ ПРОСТІР ТА ПІДГОТОВКА ОНОВЛЕННЯ ДО WEB3 ВЕРСІЇ - Подорожнюк , Віталій; Лялюк , Олена Георгіївна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2024)
У даній роботі розглянуто реалії роботи соціальних мереж навколо платформ медіа гігантів на світовій арені та потенційний перехід до нового етапу - web3 маркетингу, завдяки розвитку та модернізації блокчейн технологій. Рекламні платформи вже змінюють маркетингові стратегії та взаємодію з клієнтами завдяки таргетованому та чуттєвому маркетингу, а також обговорюються можливості та виклики, що стоять перед індустрією при впровадженні централізованих та децентралізованих технологій в екосистемі блокчейн. Для початку було розглянуто сучасні підходи для просування брендів за допомогою онлайн-маркетингу, для прикладу розглянувши таргетовану рекламу на веб-ресурсах. Наступний етап аналізу комплексу маркетингу припадає на контент-стратегії залучення цільової аудиторії за допомогою розрахунку ключових метрик. Завдяки цьому можна отримати розуміння способів прямого впливу на ключові метрики для кращого розуміння бажань свого цільового клієнта. Третім етапом було розкрито історію розвитку інтернету від версії web1 до web3 на прикладах, які впливали на розвиток сучасних фінансів та маркетинг стратегій для просування бренду. Фінальним етапом в роботі стало розкриття поняття децентралізованих та централізованих фінансових систем на основі технології блокчейн. Завдяки цьому можна побачити вплив даних систем у світовій економіці, а також розкрити їх позитивні та негативні сторони, що взаємо заміняють одна одну дивлячись від постановки задачі, яку ставить користувач, використовуючи технологію блокчейн, як обмін фінансовими активами. В підсумку пояснено принцип влаштування метавсесвіту, як одного з найбільш перспективних каналів трафіку для світової економіки.