МІСТОБУДІВНІ ПРИНЦИПИ РОЗМІЩЕННЯ СУЧАСНИХ ГОТЕЛЬНИХ КОМПЛЕКСІВ - Субін-Кожевнікова , Альона Сергіївна; Хороша, Оксана Іванівна; Слюсар, Ірина Олександрівна; Ковальчук, Марія Олександрівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2023)
У даній статті розглянуто актуальні питання в галузі містобудування, пов'язані з проєктуванням та розміщенням готельних комплексів в сучасних умовах. Розглянуто ключові аспекти, такі як вибір оптимального місця для готельного об'єкту, взаємодія з міським середовищем та архітектурні рішення, спрямовані на створення комфортного та естетичного простору. У статті проаналізовано сучасні тенденції у готельній індустрії та їх вплив на містобудівні рішення. Узагальнено досвід проєктування, будівництва та експлуатації готельних комплексів з виявленням факторів, що впливають на їх розміщення і формування в контексті сталого розвитку міст. Сформовано принципи оптимального використання міського простору для розміщення готельних споруд з урахуванням попиту на туристичні послуги та забезпечення максимального зручності для мешканців та відвідувачів. Уточнено взаємозв’язки і склад функціональних елементів готельного комплексу, визначено основні екологічно доцільні принципи розміщення, рішення генерального плану та об’ємно-планувальні рішення готельних комплексів.