ПОЄДНАННЯ BIM-ТЕХНОЛОГІЇ З СИСТЕМАМИ CAD ДЛЯ РОЗРОБКИ РОБОЧОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ МОНОЛІТНИХ КОНСТРУКЦІЙ - Андрухов, Валерій; Потєха, Андрій; Мартинов, Ілля (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2023)
У роботі висвітлено аналіз досвіду дослідження потенціалу поєднання двох технологій - Building Information Modeling (BIM) та Computer-Aided Design (CAD) - у процесі проектування залізобетонних монолітних конструкцій, виконано аналіз доцільності використання обох технологій одночасно та розкрито методи їх поєднання. Розглянуто процес видачі документації на основі BIM-моделі та CAD креслень, зокрема формування опалубочних планів у Revit, оформлення креслень арматурних виробів та деталей у AutoCAD та розподіл креслень на робочі томи.