МОНІТОРИНГ ТА ЕКСПЕРТНО-АНАЛІТИЧНА ОЦІНКА НАДІЙНОСТІ ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЙНОЇ ОБОЛОНКИ БУДІВЕЛЬ - Ратушняк, Георгій; Бікс, Юрій; Лялюк, Андрій (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2023)
Проаналізовано сучасний стан досліджень з моніторингу та експертно-аналітичної оцінки надійності теплоізоляційної оболонки будівель. Встановлено, що надійність теплоізоляційної оболонки визначається організаційно-технологічними чинниками, які впливають на ймовірність теплової відмови огороджувальних конструкцій. Запропоновано структурну схему концепції проведення моніторингу з метою розроблення механізмів забезпечення надійності теплоізоляційної оболонки будівель. Структурна схема концепції здійснення моніторингу надійності теплоізоляційної оболонки будівель передбачає, що складовими цільової програми моніторингу є технічне діагностування за результатами експериментального тепловізійного обстеження, аналіз ризиків теплової відмови огороджувальних конструкцій та розроблення експертно-аналітичної оцінки надійності теплоізоляційної оболонки будівель.