ДОСЛІДЖЕННЯ КОЕФІЦІЄНТУ КОРИСНОЇ ДІЇ ТВЕРДОПАЛИВНИХ КОТЛІВ РІЗНОЇ КОНФІГУРАЦІЇ - Припотень, Юлія Констянтинівна; Котенко, Володимир Володимирович; Башинський, Сергій Іванович; Піскун, Ігор Анатолійович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2022)
В даній роботі наведено експериментальні дослідження експлуатаційної ефективності п’яти конфігурацій котлів: котла прямого горіння з природною та механічною тягою, котла тривалого горіння з природною та на механічною тягою і піролізного котла. Було визначено, що порівняно високий коефіцієнт корисної дії здатні забезпечити лише котли піролізного типу. Ефективність використання котлів прямого спалювання та тривалого горіння є низькою.