ОПТИМІЗАЦІЯ РИТУАЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ В УМОВАХ СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО МІСТА - Швець, Віталій Вікторович; Підгорна, Олена Володимирівна; Колеснік, Ольга Олегівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2021)
Наведені основні проблеми, що пов’язані із ритуальною інфраструктурою сучасних великих міст та влаштуванням кладовищ. Наведені основні існуючі методи підготовки тіла померлої людини до поховання, досліджено та проаналізовано екологічний та економічний аспект даних методів, вплив цих методів на навколишнє середовище, визначені основні їх недоліки та переваги. Проаналізовані нормативні вимоги та законодавча база України щодо вибору земельної ділянки та вимог по влаштуванню кладовищ, визначенні основні проблемні питання, запропоновані оптимальні рішення щодо влаштування сучасного ритуального комплексу.