ВИЗНАЧЕННЯ НАПРУЖЕНЬ В АРМОВАНІЙ ОСНОВІ, ЗУСИЛЬ В АРМАТУРНИХ ЕЛЕМЕНТАХ І ВІДСТАНІ МІЖ НИМИ - Корчевський, Богдан Болеславович; Шевченко, Алла Володимирівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2021)
В даній статті розглянуто порівняння значень осадок фундаменту на армованій основі після натурних випробувань та розрахункових значень осадок, отриманих шляхом використання теорії пружності про напружений стан анізотропної, в механічному відношенні, напівплощини, в результаті якого підтверджено можливість розрахунку осадок з використанням класичних методів та визначення деформації двошарових основ з врахуванням анізотропних властивостей ґрунтів і параметрів армування.