ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ УДАРНОГО ШУМУ КОНСТРУКЦІЇ ПІДЛОГИ ЗІ ЗМІНОЮ ТОВЩИНИ МАТЕРІАЛІВ ТА КРУПНОСТІ ЗАПОВНЮВАЧА - Бабій, Ігор Миколайович; Кучеренко, Лілія Василівна; Кальченя, Євгеній Юрійович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2021)
В даній роботі розглядаються експериментальні дослідження конструкції звукоізоляції підлоги визначення впливу товщини матеріалів, полістиролбетону та цементно-піщаної стяжки, а також крупності заповнювача (пінополістирольної гранули) в полістиролбетоні на звукоізоляційні властивості конструкції підлоги, а саме захисту від ударного шуму. Було визначено, що товщина цементно-піщаної стяжки ніяким чином не впливає на покращення показників ударного шуму. Завдяки зменшенню крупності заповнювача (пінополістирольної гранули) в полістиролбетоні, вдалося зменшити товщину конструкції, що на показниках ізоляції ударного шуму не позначилось.