ВПЛИВ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ ФАКТОРІВ НА ТРИВАЛІСТЬ РЕКОНСТРУКЦІЇ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ ПЕРШИХ МАСОВИХ СЕРІЙ - Дубельт, Тетяна Михайлівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2020)
Стаття присвячена визначенню оптимальної тривалості реконструкції житлових будинків перших масових серій. Для вирішення поставленої проблеми був проведений аналіз впливу організаційно-технологічних факторів на тривалість реконструкції, що дозволило визначити найбільш значущі з них. Складено план чисельного експерименту, з урахуванням поєднання обраних факторів в межах допустимих значень. Чисельний експеримент проводився на прикладі графічної моделі реконструкції 5-ти поверхового, 4-х під'їзного житлового будинку за типовою серією 1-4382.5-7. На основі експериментально-статистичного моделювання були проведені експериментальні дослідження, та визначені області ефективних рішень скорочення тривалості реконструкції житлового будинку, при одночасному впливі обраних факторів. Отриманні результати проілюстровані у вигляді діаграм залежностей. Зроблені висновки про умови проведення реконструкції подібних будинків.