ЛАНДШАФТНИЙ ДИЗАЙН, ЯК ЕСТЕТИЧНА СКЛАДОВА БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ ГОТЕЛІВ - Риндюк, Світлана Володимирівна; Гаврилюк, Анастасія Віталіївна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2020)
На сьогоднішній день озеленення території відіграє важливу роль, як в естетичну так і загально-складову. Зелені насадження мають поліфункціональне значення: санітарно-гігієнічне, захисне, архітектурно-художнє, протипожежне, рекреаційне. Використання ландшафтного дизайну в благоустрої території, полягає в поліпшенні якості життя людини та створенні сприятливих рекреаційних умов, що є невід’ємним елементом діяльності та забезпечення високого рівня конкурентоспроможності закладів індустрії гостинності. У статі розглянуто залежність рівня конкурентоспроможності готелів від об’ємно-просторового рішення композиції прилеглої території, надано визначення термінам, а також характеристику понять «дизайн» та «ландшафтний дизайн», порівняно актуальні ціни на проживання в аналогічних за рівнем обслуговування готелях із ландшафтним дизайном організації просторової території.