МАТЕМАТИЧЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПОЛЯ ШВИДКОСТЕЙ В'ЯЗКОЇ РІДИНИ У ФІЛЬТРАЦІЙНИХ КАНАЛАХ КАПІЛЯРНО-ПОРИСТИХ ТІЛ ПІД ДІЄЮ ГАРМОНІЧНИХ ХВИЛЬ - Човнюк, Юрій Васильович; Довгалюк, Володимир Борисович; Скляренко, Олег Михайлович; Пефтєва, І. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2020)
Стаття присвячена пульсуючим рухам в’язкої рідини (флюїду) у фільтраційних каналах капілярно-пористих тіл під дією гармонічних хвиль. Вказані пульсуючі рухи супроводжуються хвилями стискування-розрідження і знакозмінними фільтраційними потоками у каналах фільтрації капілярно-пористих тіл.