АЛГОРИТМІЗАЦІЯ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОЇ КООРДИНАЦІЇ РОЗДІЛІВ ПРОЕКТУВАННЯ В AUTODESK NAVISWORKS MANAGE - Андрухов, Валерій Михайлович; Матвійчук, Владислав Віталійович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2019)
В роботі наведені результати аналітичного огляду стану питання, а також досвід роботи авторів у питанні міждисциплінарної координації при ВІМ-технології розробки проектної документації в середовищі Autodesk Navisworks Manage. Підкреслено, що ВІМ-технології розробки проектної документації найбільш ефективні, якщо вони здатні вирішити питання інформаційного забезпечення не тільки учасників будівельного процесу, а й інших зацікавлених сторін, що супроводжують будівельний об’єкт на всіх етапах його життєвого циклу. Наведено можливий варіант структури організації інформаційного поля для ВІМ-технології розробки проектної документації. Особливу увагу приділено питанню пошуку колізій при розробці і наповненні числової моделі будівельного об’єкта проектування.