МЕТОДОЛОГІЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОХОДЖЕННЯ ТЕПЛОВОГО ПОТОКУ КРІЗЬ ФОЛЬГОВАНІ ТЕРМОПАНЕЛІ - Риндюк, Світлана Володимирівна; Максименко, Марина Аркадіївна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2019)
Спостерігається відсутність об'єктивної інформації по теплозахисних властивостях екранної теплоізоляції, а наявна інформація, яку, як правило, надають виробники даної продукції, носить вельми суперечливий характер. Тому в даний час виникає необхідність в детальному вивченні властивостей екранної ізоляції в сукупності з невентильованими повітряними прошарками, яке дасть можливість найбільш правильного і ефективного застосування подібних матеріалів в будівництві. Експериментальне дослідження є основним джерелом отримання достовірної інформації по теплофізичних характеристик екранної теплової ізоляції. З метою визначення властивостей подібної ізоляції було проведено багато експериментальних досліджень. Експериментальне дослідження є основним джерелом отримання достовірної інформації по теплофізичних характеристик екранної теплової ізоляції. З метою визначення властивостей подібної ізоляції було проведено багато експериментальних досліджень. Розглянуто методику розрахунку коефіцієнтів теплопровідності теплоізоляційних матеріалів і проведення вимірювань теплопровідності на лабораторній установці, експериментальне визначення коефіцієнта теплопровідності різних плоских матеріалів.