ЕКВІВАЛЕНТНА ТЕПЛОПРОВІДНІСТЬ В ЦИЛІНДРИЧНОМУ ОБ’ЄМІ З РОЗЧИНОМ - Ткаченко, Станіслав Йосипович; Денесяк, Дмитро Іванович; Іщенко, Ксенія Олександрівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
В роботі наводяться результати експериментального визначення еквівалентного коефіцієнта теплопровідності методом регулярного теплового режиму в обмеженому просторі для системи «вода-стінка-в’язка рідина». Отримані результати співставлено із результатами експериментальних та аналітичних досліджень відомих авторів. Описано умови протікання теплообмінного процесу під час експерименту, можливі фактори, які призводять до похибок та їх вплив на отримані результати. Доведено, що в залежності від схеми теплообмінних процесів, експериментальні коефіцієнти теплопровідності в циліндричному об’ємі мають вищі значення ніж розрахункові в щілинних каналах.