ПЕРЕПЛАНУВАННЯ МАГІСТРАЛЬНОЇ ТРАНСПОРТНОЇ МЕРЕЖІ М. ВІННИЦІ З МЕТОЮ ЇЇ РОЗВАНТАЖЕННЯ - Швець, Віталій Вікторович; Галіброда, Вікторія Василівна; Козюк, Роман Євгенович; Логоша, Олег Ігорович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
Виконано аналіз транспортної схеми міста Вінниці. Запропоновано ряд організаційно- планувальних заходів, що сприятимуть розвантаженню вулично-дорожньої мережі та підвищення комфортності проживання населення м. Вінниці, великих та середніх міст загалом. Запропонована нова схема руху транспортних потоків, суть якої полягає у зменшенні транспортного руху у житлових районах міста за рахунок обмежень в’їзду на їх територію транзитних транспортних потоків, що забезпечують транспортні кореспонденції не межуючих районів, що зменшить навантаження на районну вулично-дорожню мережу та покращить показники комфортності проживання житлових районів. З метою підвищення безпеки на магістральній вулично-дорожній мережі міста запропоновано виключити наявність пішохідного руху на ній.