КОНЦЕПЦІЯ РОЗВИТКУ АРХІТЕКТУРНО- ПЛАНУВАЛЬНОЇ СТРУКТУРИ ВНУТРІШНЬО ДВОРОВОГО ПРОСТОРУ ЖИТЛОВОЇ ЗАБУДОВИ - Сердюк, Тетяна Василівна; Потапова, Тетяна Едуардівна; Кобилянський, Вадим Олегович; Бармалюк, Владислав Максимович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
В даній статті дослідили сутність та основні характеристики архітектурно-планувальної структури внутрішньо дворового простору багатоповерхової та середньо поверхової житлової забудови на прикладі українських міст та розробили рекомендації, пропозицій щодо покращення дворового простору. Проаналізували основні функціональні зони територій дворів. Дослідили алгоритм проектування архітектурно-планувальної структури внутрішньо дворового простору. Провести аналіз та оцінку по типах дворових територій міст України. Визначено основні засоби формування архітектурного середовища відкритих просторів житлового району як безперервної системи просторових ситуацій.