CFD-МОДЕЛЮВАННЯ ТЕПЛОАЕРОДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ГВИНТОПОДІБНИХ ТРУБ - Баранюк, Олександр Володимирович; Рачинський, Артур Юрійович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
Стаття присвячена аналізу течії в середині гвинтоподібної труби, при неізотермічних умовах. Такі труби планується використовувати в якості поверхонь нагріву для конденсаторів, парових калориферів, повітря підігрівачів промислових котлів, наприклад Е-50-4-440Г. Проведено дослідження теплоаеродинамічних характеристик і міцності латунної гвинтоподібної труби з рівнорозвиненою поверхнею при внутрішній течії повітряного потоку засобами CFD- моделювання. Метою роботи є визначення оптимальних геометричних характеристик гвинтоподібних труб, які планується використати для створення теплообмінного апарату. Верифікації даних CFD-моделювання здійснювалась за допомогою співставлення з тестовою задачею відомою з літератури.