ДОСЛІДЖЕННЯ ПОКАЗНИКІВ РОБОТИ ТЕПЛОГЕНЕРАТОРА ДЛЯ СПАЛЮВАННЯ ТЮКІВ СОЛОМИ - Боднар, Лілія Анатоліївна; Сливко, Роман Володимирович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
В роботі проведено експериментальні дослідження показників роботи теплогенератора для спалювання тюків соломи потужністю 1500 кВт. Проведено порівняння розрахункових і експериментальних даних по температурі димових газів на виході з теплообмінника котла з врахуванням коефіцієнта забруднення поверхні ψ=1, ψ=0,9, ψ=0,8. Результати розрахунку показали, що розходження між розрахунковими і експериментальними значеннями температур газів на виході з котла при ψ=1 становлять 8}16 %, при ψ=0,9 розходження становлять 4}13,8 %, при ψ=0,8 – 2,1}16,6 %. Запропоновано особливості розрахунку теплогенераторів на соломі.