ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГООЩАДНОСТІ БАГАТОПОВЕРХОВИХ БУДИНКІВ ШЛЯХОМ ВДОСКОНАЛЕННЯ ВУЗЛІВ ПРИМИКАННЯ ОГОРОДЖУВАЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ - Ратушняк, Георгій Сергійович; Очеретний, Андрій Михайлович; Материнська, Оксана Юріївна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
За результатами тепловізійного обстеження багатоповерхового житлового будинку, побудованого з дотриманням сучасних вітчизняних нормативних вимог щодо термічного опору огороджувальних конструкцій, виявлено характерні місця з підвищеними тепловтратами. Тепловізійні обстеження виконано в січні , що є найбільш холодним зимнім місяцем. Установлено, що фактичний термічний опір стін та вікон збігається з нормативним. Виявлено вузли елементів зовнішніх огороджувальних конструкцій з підвищеними величинами тепловтрат. З метою підвищення енергоефективності будівлі, запропоновано конструктивне виконання утеплення вузлів примикання перекриття на горищі та цоколя технічного підпілля.