РОБОТА МЕТАЛЕВОГО ОДНОШАРОВОГО ЦИЛІНДРИЧНОГО СТЕРЖНЕВОГО ПОКРИТТЯ З ЖОРСТКИМИ ПІДКРІПЛЮЮЧИМИ ЕЛЕМЕНТАМИ - Сіянов, О. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2009)
За допомогою програмного комплексу ЛИРА вперше здійснено перевірку доцільностівикористання одиничних та подвійних жорстких підкріплюючих елементів у складі металевогоодношарового циліндричного стержневого покриття. На конкретному прикладі виконанопобудову просторової скінчено-елементної моделі та розрахунок двох варіантів підкріпленогопокриття. В результаті розрахунку за отриманими кольоровими схемами візуалізації виявленосхожі закономірності розподілу поздовжніх сил в елементах та майже однакові тенденціїрозташування переміщень вузлів по поверхні покриття з обома варіантами підкріплення.