ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ МАТЕРІАЛИ ТА КОНСТРУКЦІЇ ДЛЯ ТЕПЛОВОГО ЗАХИСТУ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД - Дудар, Ігор Никифорович; Риндюк, Світлана Володимирівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
Розглянуто основні види енергоефективних конструкцій та матеріалів, що використовуються при будівництві та утепленні будівель. Показано, що на даний час виробляється велика кількість енергозберігаючих матеріалів різних видів, головним напрямком яких використання є скорочення витрат тепла через самі конструкції та матеріали. Використання нових ефективних конструкції та матеріали, які мають високу теплопровідність, які є екологічно чистими та не піддаються впливу зовнішніх факторів є головними показниками при утепленні фасадів та будівництві будинків.