ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ УЛАШТУВАННЯ ОГОРОДЖУЮЧИХ КОНСТРУКЦІЙ ЖИТЛОВИХ БУДІВЕЛЬ З ВИКОРИСТАННЯМ НІЗДРЮВАТИХ БЕТОНІВ - Сердюк, Василь Романович; Христич, Олександр Володимирович; Мельничук, Диана Анатольевна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
Представлено сучасні тенденції використання стінових виробів з ніздрюватого бетону для будівництва об’єктів нерухомості в Україні. Виконано аналіз технологій улаштування огороджувальних конструкцій будівель з використанням блоків ніздрюватої структури. Розглянуто узагальненні результати дослідження дифузії технологічної вологи з конструкцій зовнішніх стін протягом визначеного періоду експлуатації будівель. Сформульовано доцільність улаштування вентильованих конструкцій оздоблення зовнішніх стін виготовлених з ніздрюватих бетонів. Наведено рекомендації стосовно вибору технології улаштування захисного оздоблювального покриття огороджувальних конструкцій будівель виготовлених з виробів ніздрюватої структури отриманих на основі мінеральних в’яжучих.