ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ УЛАШТУВАННЯ І РЕКОНСТРУКЦІЇ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ДИМОВИХ ТРУБ - Войцехівський, Олександр Владиславович; Попов, Володимир Олексійович; Дорохова, Наталія Дмитрівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
Розглянуто сучасні конструкції димових труб, виконано узагальнення найбільш істотних проблем, які можуть з’явитись в процесі експлуатації та методи їх вирішення. На основі аналізу існуючих конструктивних рішень димових труб, особливо висотних димарів з монолітного залізобетону, виявлено основні проблеми, що можуть виникнути в процесі робіт з реконструкції, а саме, пошкодження захисного шару бетону, корозія металевих деталей, дефекти армування ствола, поява тріщин в горизонтальному та вертикальному напрямках, конденсат. Узагальнено методи ліквідації наслідків дефектів цих споруд для відновлення нормальної експлуатації споруди.