СИСТЕМИ ВЕНТИЛЯЦІЇ ЗІ ЗМІННОЮ ВИТРАТОЮ ПОВІТРЯ: ОСОБЛИВОСТІ ПРОЕКТУВАННЯ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ - Джеджула, В. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
У статті розглянуто конструктивні особливості, переваги та недоліки експлуатації вентиляційних систем зі змінною витратою повітря. Визначено особливості проектування та монтажу такого типу систем. Обґрунтовано пріоритетність використання вентиляційних систем даного типу для будівель громадського призначення. Наведено характеристику сучасним технічним пристроям для регулювання вентиляційних систем. Запропоновано шляхи підвищення енергоефективності систем вентиляції зі змінною витратою повітря з позиції характерних особливостей їх проектування.