ТОПОСИ ІСТОРИЧНОГО МІСТА - Литвинов, А. І.; Олійник, Ю. Г. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
Розглянуто принципи формування міських топосів у контексті проблематики історичного міста. Наголошено на актуальності концепції топогенезису, вивчення та ідентифікації елементів просторового середовища, проаналізовано різноманітні тлумачення, стилі та спільні риси підходів, пов’язаних із урболандшафтом. Наведено методологічні схеми і рисунки, що ілюструють теоретичні положення, викладені в статті.