ВУЗЛОВІ З’ЄДНАННЯ ПРОСТОРОВИХ СТАЛЕЗАЛІЗОБЕТОННИХ СТРУКТУРНО-ВАНТОВИХ КОНСТРУКЦІЙ - Гасій, Г. М. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
Проведений аналіз досліджень просторових і композитних конструкцій з метою виявлення найбільш ефективних конструкцій вузлів і з’єднань. Розроблені нові типи з’єднань для збірки просторової сталезалізобетонної структурно-вантової конструкції. Особливість розроблених вузлів полягає у використанні одно-болтових з’єднань. Конструкція розроблених з’єднань дозволяє отримати економічну вигоду за рахунок ефективного використання матеріалів.