АКТУАЛЬНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ НВЧ ВИПРОМІНЮВАННЯ В ТЕХНОЛОГІЇ БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ - Сердюк, В. Р.; Сідлак, О. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
В даній статті наведені результати аналітичних досліджень щодо використання надвисокочастотних електромагнітних випромінювань (НВЧ) в різних галузях економіки. Показані переваги використання НВЧ випромінювання в якості джерела теплової енергії в різноманітних технологічних процесах. Розглянуті сучасні наукові концепції використання НВЧ енергії для селективного руйнування природних мінералів. Приведені результати експериментальних досліджень активації енергією НВЧ золи-винос, що використовується як добавка в цементних матеріалах. Наведена інформація щодо питань безпеки використання НВЧ випромінювання