ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ СИСТЕМ ВЕНТИЛЯЦІЇ: КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ТА ФАКТОРИ ВПЛИВУ - Джеджула, В. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2016)
У статті розглянуто основні фактори впливу на енергоефективність систем припливно-витяжної вентиляції. Наведено сучасні нормативні вимоги до споживання енергії даними системами. Досліджено існуючі підходи в науковій літературі та вимоги нормативних документів щодо критеріїв оцінки енергоефективності вентиляційних систем. Запропоновано шляхи підвищення енергоефективності вентиляційних систем з врахуванням особливостей сучасних проектних рішень. Визначено значення досліджених показників, що характеризують енергоефективність систем вентиляції в залежності від змін в конструкції проектної системи та прийнятого вентиляційного обладнання.