ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ ВЛАШТУВАННЯ ФУНДАМЕНТІВ З ГРУПИ ПАЛЬ РІЗНОЇ ДОВЖИНИ - Титко, О. В.; Панкевич, О. Д. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2016)
Проведено дослідження моделей фундаментів з групи взаємозалежних паль різної довжини влаштованих за вдосконаленою вибірковою технологічною схемою забивки паль. Представлено методику проведення експериментальних досліджень роботи фундаментів з групи паль в піску середньої щільності. Побудовано графіки, які дозволяють визначити навантаження на пальову групу та зусилля, що виникають в окремих палях в залежності від схеми влаштування фундаменту. Представлено рекомендації щодо використання запропонованих технологічних схем по влаштуванню фундаментів з групи взаємозалежних паль різної довжини при виконанні будівельно-монтажних робіт.