СУЧАСНІ ПІДХОДИ КОМПЛЕКСНОЇ УТИЛІЗАЦІЇ ФОСФОГІПСУ ТА ЗОЛИ-ВИНОС - Сердюк, В. Р.; Сідлак, О. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2016)
В даній статті наведена інформація про сучасні технології переробки фосфогіпсів. Показано, що в умовах наявності відкритих відвалів фосфогіпс являються джерелом забруднення територій. Приведені результати активації золи-виносу високочастотним електромагнітним випромінюванням, яке забезпечує зростання дисперсності золи. Розглянуті сучасні наукові концепції комплексної переробки цих відходів.