ЗАСТОСУВАННЯ ПОРИСТИХ ДРЕНАЖІВ В ФІЛЬТРАХ З ПЛАВАЮЧОЮ ЗАСИПКОЮ - Прогульний, В. Й.; Рябков, М. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2016)
Проведено аналіз роботи існуючих дренажно-розподільних систем швидких фільтрів з плаваючою засипкою, виявлено основні недоліки дренажно-розподільних систем швидких фільтрів з плаваючою засипкою. Запропоновано конструкції дренажів на основі пористого полімербетону, що дозволяють підвищити надійність їх роботи.