КОМПОНУВАННЯ МАТРИЦІ ЖОРСТКОСТІ СТЕРЖНЕВОЇ СИСТЕМИ - Моргун, А. С.; Сорока, М. М.; Задорожнюк, В. О.; Слободян, Д. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2015)
Науково–технічний процес в будівництві та викликана ним необхідність ознайомлення з новими ефективними методами розрахунку споруд і їх проектування спонукає до необхідності розуміння фізичної суті методів розрахунку. В статті викладено основи формування матриці переходу від деформацій до напружень в стержневих системах. Розглянуто різні граничні умови закріплення стержнів та на основі цих варіантів наведено конкретний числовий розрахунок епюри внутрішніх зусиль згинальних моментів.