ВАРТІСТЬ ВЕНТИЛЬОВАНИХ ФАСАДІВ ПРИ ЗМІНІ КОНСТРУКТИВНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК З УРАХУВАННЯМ ВПЛИВУ ДОЩУ ТА ВІТРУ - Менейлюк, А. І.; Гладищук, А. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2015)
Наведено результати досліджень впливу найбільш значущих технологічних факторів при впливі дощу і вітру на вартість пристрою 1м2 вентильованого фасаду з керамограніта з відкритим стиком (інтенсивності дощу, кута відхилення дощу, товщини вентильованого простору, величини деформаційного зазору, товщини елемента оздоблювального екрану і щільності нанести утеплювача). Виявлено оптимальне конструктивно-технологічне рішення при влаштуванні такого фасаду, при якому вартість елементів фасаду і потрапляння дощової вологи за боковий вівтар облицювального екрану буде мінімальною.