ВЗАЄМОДІЯ ПАЛЬ РІЗНОЇ ДОВЖИНИ У ПАЛЬОВОМУ ПОЛІ - Підлуцький, В. Л. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2009)
Розроблено скінчено-елементну модель системи „ґрунтовий масив – пальовий фундамент –наземні конструкції”. Проведено розрахунки напружено – деформованого стану даної системи тапредставлено порівняльні результати розрахунків при влаштуванні паль різної довжини. Прицьому враховано раціональне геометричне розміщення паль в плані. Виконано оцінкуперерозподілу внутрішніх зусиль у фундаментних конструкціях при влаштуванні паль різноїдовжини.