СИСТЕМА «НОРМА» – ОДИН З ШЛЯХІВ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ НА КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Назаренко, О. М.; Дружко, І. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Пошук витоків у трубопроводах комунальних підприємств являє собою значну втрату часу і величезну втрату енергоносіїв в кількісному вираженні. У світлі зростаючих тарифів на енергоносії ця проблема лягає на накладні витрати підприємств і значно підвищує ціну відпускаємого тепла. Запропонована система віддаленого контролю за механічним станом окремих ділянок трубопроводів на районі за допомогою датчиків.