ВПЛИВ ПРОЗОРОГО ПОКРИТТЯ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ГЕЛІОПОКРІВЛІ - Пона, О. М. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Показана необхідність вдосконалення та розроблення нових сонячних колекторів, які б дозволили знизити їх термін окупності та покращити техніко-економічні показники. Проаналізовано вплив прозорого покриття на ефективність геліопокрівлі. Описано результати досліджень надходження сонячного випромінювання на геліопокрівлю. Показано важливість захисту геліоколекторів прозорим покриттям. Відображена залежність кутів падіння теплового потоку та інтенсивності теплового потоку від ефективності геліопокрівлі.