ВЕНТИЛЯЦІЙНІ ГАЗИ ЯК ДОДАТКОВЕ ДЖЕРЕЛО РЕКУПЕРАЦІЇ ТЕПЛА - Назаренко, І. А.; Луай, М. Ф. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
В роботі розглянуто питання, що пов’язане енергозаощадження в комунальній сфері. Проаналізовано можливість використання тепла відхідних вентиляційних газів для потреб гарячого водопостачання. Показана ефективність застосування теплових насосів для рекуперації низько потенційних джерел теплоти. Розглянуто питання вибору холодильного агенту для теплового насосу. Відзначена необхідність зменшення залежності України від імпортних енергоносіїв шляхом впровадження енергоефективних технологій та застосування поновлюваних джерел енергії.