ДОСЛІДЖЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ПАМ’ЯТОК АРХІТЕКТУРИ М. ВІННИЦІ, НА ПРИКЛАДІ БУДІВЛІ МІСЬКОЇ ДУМИ АРХІТЕКТОРА Г. Г. АРТИНОВА - Смоляк, В. В.; Субін-Кожевнікова, А. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
В даній статті здійснено комплексне архітектурно-історичне дослідження пам’ятки архітектури, будівлі Міської Думи у м. Вінниця, яка була збудована у 1911 р. за проектом архітектора Г. Г. Артинова (1860-1919). Проаналізовано особливості архітектури і стилю будівлі Міської Думи, що поєднала у собі модернізовані деталі класицизму й античності. Висвітлюються особливості облаштування інтер'єрів приміщень, зокрема Білої Зали на третьому поверсі. Доведена значимість пам’ятки, як невід’ємного елементу історії подільського краю. Зазначена необхідність подальшого дослідження, з метою захисту, збереження та відновлення пам’ятки архітектури.