ІННОВАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ ОЧИСТКИ ГОСПОДАРСЬКО-ПОБУТОВИХ СТІЧНИХ ВОД НА ФІЛЬТРАХ З ВОЛОКНИСТО-ПІНОПЛАСТОВИМ ЗАВАНТАЖЕННЯМ - Недашковський, І. П. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Запропоновано схему очистки господарсько-побутових стічних вод малих населених пунктів на установках з фільтрами, які мають волокнисто-пінопластове завантаження. Отримані результати дали можливість підтвердити доцільність використання волокнистого завантаження типа «ВІЯ» у біореаторах та пінопластового завантаження контактно-освітлювального фільтру для біологічної очистки стічних вод.