ОСОБЛИВОСТІ ВЛАШТУВАННЯ ПАЛЬ РІЗНОЇ ДОВЖИНИ У ФУНДАМЕНТІ - Титко, О. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Наведено особливості влаштування паль у фундаменті різної довжини. Методами чисельного моделювання роботи системи «основа – фундамент» розв'язані задачі виявлення зусиль у фундаментах, перерозподілу зусиль у полях залежно від їх довжини і місця розташування. Порівняно отримані дані з результатами експериментальних спостережень за поведінкою несучих конструкцій висотного будинку.