ВПЛИВ ВОЛОГОЄМНОСТІ ЛЕСОВИХ ҐРУНТІВ НА ПРОЦЕСИ ЇХ УЩІЛЬНЕННЯ УДАРНИМ НАВАНТАЖЕННЯМ - Тугаєнко, Ю. Ф.; Марченко, М. В.; Логінова, Л. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
У статті розглянуті можливі види і стан води і газу в лесових ґрунтах, а також виконана оцінка їх вологоємності і газоємності. Показана залежність ущільнення від зміни фазових співвідношень ґрунтового середовища. Виконані узагальнення та аналіз впливу фізичних показників лесових ґрунтів і коефіцієнту водонасичення, як базового, на кількісні та якісні параметри процесу їх ущільнення.