АНАЛІЗ МЕТОДІВ ОТРИМАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ ЕНЕРГІЇ У ЖИТЛОВО – КОМУНАЛЬНОМУ СЕКТОРІ - Дудар, І. Н.; Яворовська, О. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
В статті розглянуто необхідність диверсифікації нових джерел енергії у зв’язку з енергетичною кризою у країні. Необхідність для міста нових джерел енергії викликане також екологічним питанням. Тому було проведено пошук таких джерел енергії, які були б енергопотужними, так і не шкодили екології. Перспективним для міста визначено отримання енергії шляхом збору біогазу. Визначено два шляхи використання біогазу: з полігонів твердих побутових відходів та очищення стічних вод. Наведено економічні та екологічні переваги від використання цих методів для житлово – комунального сектору міста.