ВПРОВАДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИХ СИСТЕМ ОПАЛЕННЯ В ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОМУ ГОСПОДАРСТВІ З МЕТОЮ ЕКОНОМІЇ ПРИРОДНОГО ГАЗУ - Ровенчак, Т. Г.; Малярчук, В. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2023)
Україна споживає природний газ у значних обсягах, проте видобутий у країні, він забезпечує потреби лише на третину, що робить нашу державу енергозалежною. Низька ефективність використання енергетичних ресурсів в житлово-комунальному господарстві, зокрема максимальні втрати припадають на етап споживання. В статті розглянуто причини нераціонального використання енергетичних ресурсів, аналізується необхідність та ефективність впровадження сучасних енергозберігаючих систем опалення з метою економії природного газу, пропонуються шляхи вирішення даної проблеми.