ЕНЕРГООЩАДНА ТЕХНОЛОГІЯ ВЛАШТУВАННЯ ВЕРТИКАЛЬНОГО ГЛИБИННОГО АНОДНОГО ЗАЗЕМЛЮВАЧА З МЕТАЛОНАСИЧЕНОГО БЕТОНУ - Ратушняк, Г. С.; Ободянська, О. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2023)
Запропоновано устаткування та технологію влаштування вертикального глибинного анодного заземлювача з металонасиченого бетону, яка забезпечує ефективне суміщення бурової, монтажної установок та приготування металонасиченого бетону в одній машині для влаштування свердловин і для одночасного монтажу глибинних анодних заземлювачів. До того ж все це забезпечується одночасно із високою продуктивністю та зручністю в обслуговуванні установки та машини, в якій застосовується це обладнання. Наведено методику визначення основних технологічних характеристик мобільної установки для влаштування глибинних анодних заземлювачів.