ТЕПЛООБМІН В РІДИННИХ СУМІШАХ ПРИ ПЕРЕМІШУВАННІ - Румянцева, Т. Ю. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
У результаті досліджень теплообміну в рідинних сумішах в умовах вимушеної конвекціїта при аналітичному огляді літературних джерел, в яких описані критеріальні рівняннятеплообміну в апаратах з пропелерними мішалками, обґрунтовано доцільність виведеннякритеріальної залежності, яка б достатньо точно описувала умови теплообміну в базовійекспериментальній установці, що використовується в експериментально-розрахунковому методі(ЕРМ) визначення інтенсивності теплообміну до рідин з невизначеними теплофізичнимивластивостями.Експериментально визначено коефіцієнти тепловіддачі від внутрішньої стінки базовоїекспериментальної установки до досліджуваних рідин (вода, цукровий розчин, гліцерин безводний,олія соняшникова).