ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКСЕРГЕТИЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНИХ СОНЯЧНИХ КОЛЕКТОРІВ - Желих, В. М.; Лесик, Х. Р.; Пізнак, Б. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
Наведено характерні відмінності між системами з активним та пасивнимвикористанням сонячної енергії. Здійснено аналіз робіт спрямованих на визначення ексергіїплоских сонячних колекторів. Проведено експериментальні дослідження коефіцієнтаексергетичної ефективності термосифонного та полімерного сонячних колекторів, виконано їхзіставлення, результати цих досліджень представлено у графічному вигляді.